Bir Dokun Bin Ah İşit ile İlgili Kompozisyon

Bir dokun bin ah işit sözü ile ilgili kompozisyon yazınız. Kompozisyon metninize anlamlı ve güzel bir başlık koyunuz.

İnsanlar genelde dertlerini içine atar. Kimselere anlatmak istemez. Ancak şöyle biraz samimi olup da onları dertleri hakkında konuştursanız aslında ne kadar anlatacakları vardır. Yani konuştukça konuşurlar. Bir sürü dert dinlerken bulursunuz kendinizi. Hata meseleyi niye açtım gibisinden biraz pişmanlık duyabilirsiniz.

Birine ne çok derdin varmış gibi laflar ederseniz sorma kardeşim karşılığını alırsınız. Aslında herkesin türlü türlü derdi vardır. Bu dertler insanların içinde durur. Konu açılırsa işte o zaman anlatılacak çok şey olduğunu görebilirsiniz. Bu, herkes için geçerlidir. Çünkü herkes insan olduğu için başına birçok dert gelmiş olabilir. Yani sadece birkaç kişinin derdi var, diğerlerinin yok gibi düşünemeyiz. İnsanın derdi bitmek tükenmek bilmez. Lakin her dert herkese söylenmiyor. Biraz samimiyetine güvendiğiniz biri ile karşılaşırsanız konu açılabilir. Mesela hal hatır sorarız ya, nasılsın iyi misin gibisinden, işte o noktada içimizi dökme olayı başlar. İşte başıma şunlar geldi, çok çektim falan gibi sözler aslında dertlerimizi dökmekle ilgilidir.

Sonuç itibariyle dertsiz, tasasız insan yoktur. Fakat bazı kişiler sadece kendilerinde çok dert varmış gibi ona hal hatır sorduğunuzda her şeyini anlatmak ister. Hata kendini o kadar kaptırırlar ki susmak nedir bilmezler. Siz de istemeyerek de olsa, o anda o kişiyi dinlemeye mecbur kalırısınız. Bu durumlar kısaca bir dokun bin ah işitiş benden sözünü hatırlatır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski