Hayalinizdeki şehri kompozisyon olarak yazınız.

Hayalinizdeki şehri kompozisyon olarak yazınız. Yazınıza güzel bir başlık koyunuz.

Hayalimdeki şehrin insanları hep iyi niyetli bir özelliğe sahiptir. O şehirde gürültüden, kavgadan eser yoktur. Herkes işinde gücündedir. Hayal ettiğim şehrin sokakları tertemizdir. Çünkü orada kimse yere çöp atmamaktadır. Bu da cadde ve sokakların temiz ve iç açıcı bir görünüme sahip olmasını sağlıyor.

Hayalini kurduğum şehirde herkesin bir işi vardır. Böylece her aile kendi geçimini iyi bir şekilde sağlamaktadır. Çünkü herkese uygun ve yetecek oranda iş imkânları bulunmaktadır. Bu şehir tam anlamıyla yaşanılası bir yerdir. Böyle bir şehirde yaşamak isterdim. İnsanların yardıma önem vermesi, kimsenin hakkının yenmemesi, dayanışmanın ön planda olması hayal etiğim şehrin diğer özellikleri arasındadır. Öyle bir şehir hayal ediyorum ki orada evler tek katlı ve ahşaptan yapılmıştır. Betonarmenin asla olmadığı bu şehirde sadece yollar asfalta kaplıdır. Bu da herhangi bir yağış sırasında çamur olmaması içindir. Bunun dışında evler müstakil bahçeli ve tek katlı olarak inşa edilmiştir. Bu şehirde insanların bir sıkıntısı olduğunda herkes yardıma koşmak ister. Orada yaşayan insanlara göre hayatın anlamı yardımlaşmakta gizlidir. Bu yüzden hayalimdeki şehrin insanı mutluluk içinde yaşamayı sonuna kadar hak ediyor.

Son olarak hayalimdeki şehrin doğasından biraz bahsetmek istiyorum. Her tarafı yemyeşil ve çiçeklerle benzemiş vaziyettedir. Kırdaki çiçekler ve ağaçlara kimse zarar vermiyor. Herkes çevrenin el değmediği takdirde insanlar için daha faydalı olacağına inanıyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski