Yarım Hekim Candan Yarım Hoca Dinden Eder Kompozisyon

Bu bölümü inceleyince yarım hekim candan yarım hoca dinden(imandan) eder atasözünün anlamı ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir alacaksınız.

Bir iş, mutlaka alanında tam bilgisi olan uzman birine yaptırılmalıdır. Yarım yamalak bir iş yapan kişiye yaptırdığımız işten hayır gelmez. Mesela hekimlik konusunda yetersiz olan birine canınızı emanet edip de muayene olursanız, sağlığınızı kaybetme veya sakat kalma riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Dolayısıyla işin iyi sonuç vermesi uzmanına yaptırılmasına bağlıdır. Uzamanı olmayan, sahte kişilere iş yaptırmak ters sonuç verecektir. Bazen o işle hiç alakası olmayan kişiler sırf para kazanmak için taklitçilik yapıyor, insanları dolandırıyor. Bu da birçok kişinin mağduriyetine yol açıyor.

Dini bilgisi otorite düzeyinde değil de yarım olan bir hocaya güvenirseniz de yanlış yollara sapma ihtimaliniz artar. Bunun etkisiyle doğru bilinen yanlışlar içinde kaybolup gidersiniz. Örneğin hastaneye gittiğimizde pek çok ayrı alan olduğunu ve bu alanların doktorlarının farklı olduğunu görüyoruz. Her disiplin, bölüm kendi alanında uzman birini gerektirmektedir. Bu durum okulda da karşımıza çıkar. Branşı İngilizce olan bir hocaya matematik sorusu sorduğunuzda yanlış cevap alır, soru çözme yönteminizde hatalar yaparsınız. Ya da branşı fizik olan birine coğrafya alanında bir şey soracak olursanız, onun o alanda uzmanlığı olmadığı için yanlış yönlendirilebilirsiniz. Aslında bu konu hayatın her alanında geçerlidir. Bir işi en iyi yapacak olan biri, o dalda donanımlı ve uzman biri olmalıdır.

Sonuç itibariyle herkesin işini, mesleğini tam olarak yapması önemlidir. Bu anlamda her insanın mesleki olarak kendini geliştirmesi gerekir. Danıştığımız, başvurduğumuz kişi yaptığı işe hakimse, alanında uzmansa bundan güzel sonuçlar alırız. Fakat işten tam olarak anlamayan birine itimat ettiğimiz anda başımızı ağrıtacak, bize zarar verecek durumlar yaşarız. Bundan dolayı ne iş olursa olsun mutlaka alanında uzman ve donanımı iyi olan birine yaptırılması her zaman için en doğru yöntemdir. Çünkü işin matematiğini bilmek ve o alanda yetkin olmak çok önemlidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski