Sahip olunan bir bilgi, hayatı nasıl kolaylaştırır? Düşüncelerinizi anlatınız.

Sahip olunan bir bilgi, hayatı nasıl kolaylaştırır? Düşüncelerinizi anlatınız.

Bilgi insanın hayata dair bir konuda nasıl davranacağını bilmesi için çok önemli bir ipucudur. Yani edindiğimiz bilgi ile nerede, ne yapacağımızı biliriz. Bu da hayatı kolaylaştırır. Hiç bilmediğiniz bir alanda elbetteki söz sahibi olamazsınız değil mi?

Mesela bir sürü hasatlık var. Bir yerimiz ağrıyınca hangi ilacı kullanacağımıza dair elimizde hiçbir bilgi yoktur. Ya da bu hastalığa neyin iyi geleceğini bilemiyoruz. Oysa konunun uzmanı olan hekimler bu alanda birçok bilgiye sahiptir. Onlar sahip oldukları bilgi ile nasıl bir yol izlememiz gerektiğini açıklıyor. Bize uygun olan reçeteyi yazıyor. Bu durum hayattaki her konu için geçerlidir. Ne olursa olsun o alanda öğrendiğimiz bilgiyi hayatımıza uyguluyoruz. Böylece belli bir yol haritamız oluyor. İşin uzmanı derler ya, durum aslında bundan ibarettir. İnsan bir konuda her şeyi öğrendiğinde o konunun uzmanı olur. Bundan sonra karşısına çıkan bir problemde nasıl davranması gerektiğinin farkında olur. Bu da bütün karışıklığı ortadan kaldırır.

Görüldüğü gibi bilgiyi önemsiz bir yere koyamayız. Her bilgi gerekli konularda işimize yarıyor. Biz de onu kullanarak yapmamız gereken şeyleri yapıyoruz. Bu sayede hayatın kolaylaştığını görebiliyoruz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski