Alışkanlık Anahtarı Yitirilmiş Bir Kelepçedir Kompozisyon

Alışkanlık anahtarı yitirilmiş bir kelepçedir sözü ile ilgili kompozisyon yazınız.

İnsan bir alışkanlığa esir düşerse artık kontrolünü tamamen kaybeder. Bir kelepçenin insanı rehin alması gibi alışkanlık da kişinin elini ayağını bağlar. O andan itibaren insan ne yaparsa yapsın alışkanlığından kurtulamaz.

Herkesin belli konularda çeşitli alışkanlıkları vardır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta bizi kendine bağlayan alışkanlığın niteliğidir. Yani iyi bir şey mi ya da kötü bir şeyi öi alışkanlık ettiğimize bakmalıyız. Bahse konu olan alışkanlık kötüyse bir an önce ondan kurtulmalıyız. Çünkü kötü olan alışkanlık anahtarı kaybedilmiş bir kelepçe gibidir. İnsana geri dönülemeyecek hatalar yaptırır. Başka bir deyişle hayatın bataklığa çevrilmesine yol açar. Ondan kurtulmak için ne kadar çırpınsanız da artık her şey berbat olmuştur. Dolayısıyla bu kelepçenin anahtarını kaybetmeden ondan vazgeçmeliyiz.

Sonuç olarak iyi davranışları alışkanlık etmek lazımdır. Hayatımızın zehir haline dönüşmemesi için kötü alışkanlıklardan sıyrılmalıyız. Böylece onarılamaz yaralara sebep olmanın önüne geçmiş oluruz. Yani alışkanlıkların bir kelepçe gibi bizi esir almasına asla müsaade etmemeliyiz. Bu durum biraz da bizim elimizdedir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski