İyilik Yap Denize At Balık Bilmezse Halik Bilir ile İlgili Kompozisyon

İyilik yap denize at balık bilmezse Halik bilir atasözünün anlamı ile ilgili kompozisyon örneği.

İnsan hayatının en tat veren taraflarından biri iyilik yapma konusudur. Çünkü iyilik yapınca içimizin en derinlerinde çok farklı bir huzur hissederiz. Yani mutluluğun kaynağı iyilik yapmakta saklıdır.

Hayat devam ettiği müddetçe birçok insanın zor durumda kaldığına, tanık olabiliriz. Onlara uzatılacak bir yardım eli gerekmektedir. Bu da iyilik yapılarak sağlanmaktadır. Mesela Ramazan ayında olduğumuz şu günler iyilik yapmak için çok önemli bir fırsattır. Fakat göz önünde bulunduracağımız konulardan biri de yaptığımız iyilikten sonra muhatabımız olan kişiden bir şey beklememektir. Başka bir deyişle iyilik yapıp onu unutmalıyız. Sanki hiç iyilik yapmamışız gibi davranmalıyız. Hani derler ya Allah rızası için yaptım diye, işte iyilik de Allah rızası için yapılır. Bunun altında başka bir anlam aramalıyız. Demem o ki yaptığımız iyilikler hanemize sevap olarak yazılıyor. Zira Allah her şeyi görüyor. Nasıl bir insan olduğumuz, iç dünyamızda düşündüğümüz şeylerin hepsini biliyor. Kalbimizde neler hissettiğimizi biliyor. Bu yüzden insanlar bir iyilik yapınca onu kaldırıp denize atmak gibi unutmalıyız.

İnsanlar belki iyiliğiniz karşısında beklenen davranışı göstermeyebilir. Çünkü beşer şaşar. Yani insan bilerek veya bilmeyerek vefasız çıkabilir. O anda size nankörlük edilmiş gibi hissedebilirsiniz. Fakat bunlara takılmamak lazımdır. Önemli olan içinizdeki iyilik duygusunu kaybetmemektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski