Ülkesinden zorunlu olarak göç etmiş insanların yaşadıkları sorunlar neler olabilir? Yazınız.

Ülkesinden zorunlu olarak göç etmiş insanların yaşadıkları sorunlar neler olabilir? Yazınız. (3. Sınıf)

Ülkesinden göç etmek zorunda kalan insanlar pek çok sorunla karşılaşmaktadır. Bu sorunlara örnek olarak gidilecek yere sağ salim ulaşabilme, sınırı geçebilme, iletişim sıkıntısı, barınma, iş, yiyecek içecek bulma zorluğu gibi konular gösterilebilir.

En başta dil sorunu gelir. Çünkü aynı dili konuşmayan insanlar anlaşma noktasında ciddi problemler yaşar. Bu konuya çare olarak tercüman gerekir. Bu işler de para ister. Barınma sorunu da çok önemlidir. Bu insanlar geve olunca nerede kalacaklar değil mi? Göç edip gittiği yeni ülkede kendisine ait bir evi yoktur. Ona her şey yabancı olacak. Yiyecek için de para gerekiyor. Para olmadan her şey zor olur. Ancak gittiği ülkede onu bağrına basacak, sorunlarına yardımcı olacak hayırseverler olursa o zaman iş değişir.

Kısacası ülkesinden göç etmek zorunda kalan insanlar için halledilmesi gereken bir sürü zorluk oluyor. Sınır kapılarında sorunlar yaşanıyor. Denizden kaçak yollarla kaçmaya çalışanlar boğularak hayatını kaybediyor. Gümrük kapılarında günlerce aç susuz bekletiliyorlar. Bunlar yetmezmiş gibi misafir oldukları ülkelerin insanları onlara kötü gözle bakıyor. Yani dışlanıyorlar. Onlara kimse iş vermek istemiyor. Görüldüğü gibi ülkesinden ayrılmaya mecbur kalan insanların hayatta kalmaları ve yaşamını sürdürmeleri için türlü sorunlarla baş etmeleri gerekiyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski