Aşağıdaki kelimelerden iki tanesini kullanarak “sağlık” konulu bilgi verici bir metin yazınız.

Aşağıdaki kelimelerden iki tanesini kullanarak “sağlık” konulu bilgi verici bir metin yazınız. Metninizde sağlıkla ilgili atasözü ve deyimler kullanınız. Oysa, ile, ve, çünkü, hatta, fakat, halbuki.

Daha kaliteli bir hayat için sağlık konusuna son derece dikkat etmeliyiz. Mesela dengeli olarak beslenmemiz gerekiyor. Yani her gıdadan almak vücudun sağlıklı olması adına çok önemlidir. Bunun dışında vaktinde yatmaya özen göstermeliyiz. Çünkü gecenin belirli saatlerinde bağışıklığımızın güçlenmesi için çeşitli salgılar oluyor. Bu da ancak uyku sırasında, karanlığın ortasında gerçekleşiyor. Yani uyurken bulunduğumuz odada hiçbir ışık olmamalıdır.

Uyunan ortamda mavi ışık olması kaliteli uykuyu önler. Bu yüzden telefonu yanımızdan uzak tutmalı ve interneti kapatmalıyız. Oysa telefonu başımıza yakın bir yerde olunca zararlı etkiye sahip olan radyasyona maruz kalırız. Bu da sağlığımızın zayıflamasına neden olacaktır. Ayrıca spor yaparak sağlığımız için faydalı bir eylemde bulunuruz. Spor da bedenimizi güçlendirecektir. Dolayısıyla sağlık konusunu göz ardı etmemek gerekiyor. Bu konuda nasıl davranmak gerekiyorsa ona uygun davranmalıyız. Gerek besinler, gerek yaşam kalitesi gibi konularda oldukça titiz ve seçici olmalıyız. Bu anlamda hazır gıdalardan kaçınmalıyız.

Bağışıklık sisteminin daha iyi bir seviyeye gelmesi için düzenli ve çeşitlendirilmiş beslenmeye önem vermeliyiz. Hatta ev yapımı yiyecek ve içeceklere ağırlık vermeliyiz. Sonuç olarak beslenme, spor, uyku gibi konulara özen göstermeliyiz. Böylece sağlığımız oldukça iyi hale gelir. Kendimizi turp gibi hissederiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski