Sevdiklerinize Gül Verin, Gülünüz Yoksa Gülüverin Kompozisyon

Sevdiklerinize gül verin, gülünüz yoksa gülüverin sözü ile ilgili kompozisyon yazınız.

Sevdiklerimizi mutlu etmek gibi bir görevimiz var. Bu anlamda sevdiğimiz kişilere ufak hediyeler almalıyız. Alacağımız en küçük bir gül bile onların yüzünde güller açmasını sağlayacaktır. Hadi diyelim, bir şey almaya gücümüz yetmiyor. Onun da çaresi var: Gülümsemek.

Sevdiğimiz insanları mutlu etmek için illa hediye alacağız diye bir şart yoktur. Onlara gülen gözlerle bakmak her şeye bedeldir. Yani yüzümüzdeki küçük bir tebessüm, sevdiklerimizi mutlu etmeye yeter de artar bile. O yüzden somur bir hediye almaya gerek yok. Yani maddi konulara pek takılmamak lazımdır. Karşımızdaki insanları mutlu etmek için gülmek gibi maddiyattan daha önemli şeyler vardır. Gülümsemek hem bedavadır, hem de sevdiklerimizin yüreğinde mutluluk pıtırcıkları oluşmasını sağlar.

Kısaca özetleyecek olursak bu hayat sevdiklerimiz yanımızda olunca güzeldir. Bu yüzden sevdiklerimiz bizim için çok kıymetlidir. Onlar hayatımıza renk katar. Bizler de onlara jest olarak çeşitli armağanlar alabiliriz. Bunu yapamıyorsak bari bir gülümsemeyi de eksik etmeyelim. Mutluluk maddi bir şey karşılığında verilmez. Sevdiğimiz canımız ciğerimiz olanlara göstereceğimiz minik bir tebessüm de en az gül almak kadar anlamlıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski