Hizmet İstiyorsan Devletten Vermelisin Vergini Yürekten Kompozisyon

Bu bölümde yararlandığımız hizmet istiyorsan devletten vermelisin vergini yürekten sözü ile ilgili kompozisyon metnini inceleyerek fikir alabilirsiniz.

Vatandaşlık sorumluluğu ve ülke ekonomisine katkı bakımından vergi vermenin gerekliliğiyle ilgili düşüncelerinizi kompozisyon olarak yazınız. Yazdığınız kompozisyonu sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız. Kompozisyon yazarken aşağıdaki sözlerden yararlanabilirsiniz. Hizmet istiyorsan devletten, vermelisin vergini yürekten.

Devletin görevi vatandaşa hizmet etmektir. Bu kapsamda ülkede yaşayan vatandaşlardan geliri oranında vergi alınmaktadır. Bizler sorumlu bireyler olarak devletimize ödeyeceğimiz vergilerle katkıda bulunmalıyız. Çünkü biliyoruz ki vergiler bize hizmet için alınmaktadır. Bu yüzden hizmete istiyorsak vergilerimizi de yürekten vermeliyiz.

Mesleği ne olursa olsun herkesten vergi alınmaktadır. Burada gönülsüz olmaya gerek yoktur. Samimi bir şekilde vergilerimizi ödemeliyiz. Bunun için aklımızda hiçbir şüphe olmamalıdır. Zira bütün vergiler vatandaşa hizmet amaçlı alınıyor. Örneğin çevre düzenlemesi, yol yağımı gibi hizmetlere baktığımızda bütün bunların vatandaşın daha iyi koşullarda yaşaması için yapıldığını görüyoruz. Dolayısıyla vergi vermek anlamsız bir şeymiş gibi düşünülmemelidir.

Sonuç olarak vatandaşların devlete karşı sorumlulukları vardır. Bu sorumlulukların başında vergi gelmektedir. Alınan vergiler de ülkede yaşayan insanlara hizmet için gereklidir. Böylece yurttaşlar olarak yaşam kalitemizin arttığı bilinmektedir. Zaten her vatandaş devletten hizmet ister, onu daha güzel şartlara kavuşturmasını ister. İşte bunlar için içimizden gelerek, samimi olarak vergimizi vermeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski