Evlat Deniz Suyu Gibidir Ne İçilir Ne de Vazgeçilir Kompozisyon

Evlat deniz suyu gibidir ne içilir ne vazgeçilir sözünün anlamı ne demek ile ilgili kompozisyon yazınız.

Deniz suyu çok faydalıdır. İçinde sağlık açsından birçok faydalı mineral barındırmaktadır. Bu yüzden insanlar deniz suyundan vazgeçemez. Evlat da deniz suyu gibi çok kıymetlidir. Her ebeveynin gözünde evladın yeri çok büyüktür. Bu yüzden anne, babalar evlatlarının başına bir şey gelmesini istemezler.

Yavrular büyüyüp kendi ayakları üstünde durana kadar hep yanlarında büyüklerim desteği olur. Büyükler onları her şeyden sakınırlar. Büyüyüp bir yuva kuran evladın evden ayrılmasına da sıcak bakmazlar. Çünkü evlat çok kıymetlidir. Ondan vazgeçmek mümkün değildir. Bütün canlılar evlat sahibi olduktan sonra onların üzerine titrer. Her türlü olumsuzluğa karşı evlatlarını koruyup kollamak isterler. Hatta evladım rahat etsin diye kendi rahatlarından ödün verirler. Görüldüğü gibi evlat bir anne, ya da baba için paha biçilemez bir değere sahiptir.

Sonuç olarak bir yuvayı evlat şenlendirir. Onların varlığı ailenin sağlam temellere dayanmasını sağlar. Her aile evladı için bütün zorluklara göğüs germektedir. Demek ki evlat vazgeçilemeyecek kadar önemlidir. Onlar evin neşesidir, neslin devamıdır. Kısacası evlat, ailenin iyi yetişmesi için çırpındığı bir veli nimettir. Bu nedenle evlatlar hep korunur. Anne, babalar yavruları için saçını süpürge eder. Onları güzelce hayata hazırlamak isterler.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski