Vergi Vermenin Gerekliliği ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü inceleyince vergi vermenin önemi ve gerekliliği ile ilgili kompozisyon yazacak düzeye ulaşacaksınız.

Vergi vermek, her vatandaşın üzerinde bulunan önemli yükümlülüktür. Yani vergi hepimiz için yerine getirmemiz gereken vatandaşlık görevidir. Devlet vatandaştan aldığı vergiyle yine vatandaşa hizmet ediyor. Hazineye para girmesi gerekir. Bu kapsamda konut vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, katma değer vergisi veya ÖTV gibi vergi çeşitleri vardır. Bizler aldığımız hizmet karşılığında vergi vererek devlete olan yükümlülüğümüzü yerine getiririz. Dolayısıyla vergi vermekten kaçınmamalıyız. Bu herkes için önemli bir gerekliliği ifade eder.

Vergi kanunlarla belirlenmiş bir yükümlülüktür. Zaten vatanını seven, ülkesinin iyiliğini isteyen her vatandaş vergi vermenin önemini bilir. Köprüler, eğitim kurumları, camiler, hastaneler, alt yapı çalışmaları hepsi de devletin vatandaştan aldığı vergiler sayesinde yapılmaktadır. Burada kimse maddi külfete girmiyor. Her insan mesleği ve kazancı doğrultusunda vergi veriyor. Dolayısıyla vergiyi bizi büyük sıkıntıya sokan bir şey olarak görmemeliyiz. Aslında vergiler devletin vatandaşına en güzel şekilde hizmet etmesini kolaylaştırmaktadır. Devletin gelir kaynaklarından biri olan vergi, halkın ihtiyaç duyduğu alanlarda değerlendirilmektedir. Zaten bu da sosyal devlet olmanın gereklerinden biridir.

Sonuç olarak devlet vatandaşının kalkınması, refah içinde yaşaması için çalışır, hizmetleri onun ayağına götürür. Ona daha iyi yaşam koşulları sunmak için gece gündüz demeden çalışır. Bizler de devletin bu hizmetleri karşılığında vatandaşlık görevlerimizden biri olan vergi veririz. Yani bizden alınan vergi boşa gitmiyor. Hepsi de tüm yurttaşlara yol, su, elektrik olarak geri dönüyor. Bu hizmetlerden faydalanan yine vatandaş oluyor.

6 Yorumlar

Daha yeni Daha eski