Acı Patlıcanı Kırağı Çalmaz Kompozisyon

Acı patlıcanı kırağı çalmaz atasözü anlamı ne demek ile ilgili kompozisyon yazınız.

Bazı insanlar zorluk çekmeye alışkındır. Yani hayatının önceki dönemlerinde pek çok zorluk yaşamış kişiler aynı türden başka problemlerle karşılaşınca bundan fazla etkilenmez. Çünkü onlar sıkıntılara dayanmaya alışmış vaziyettedir. Başka bir deyişle pek çok zorluğa göğüs germesini öğrenmişlerdir. Artık eskiye oranla daha güçlü bir kişiliğe sahiplerdir. Bu da onları yıkılmaz bir dağ gibi yapmıştır.

Acı patlıcanı kırağı çalmaz demek zorluğa alışık olanı yeni zorluklar pek etkilemez demektir. İnsanlar yaşadıkları olumsuz hadiseler karşısında çok önemli bir deneyim kazanır. Bu deneyim onlara ileriki dönemde rehberlik eder. Bunun etkisiyle akıllarını çalıştırır, nasıl hareket edeceklerini çok iyi bilirler. Artık onların önünde dağ olsa duramaz. Çünkü sıkıntı çekmeye alışım olanlar güçlü, tecrübe sahibi yıkılmaz kimselerdir. Büyük başarılar ancak bu şekilde kazanılabilir. En ufak bir sıkıntıda pes etmemek gerektiğini sıkıntıya alışkın olanlar çok daha iyi bilir. Bundan önceki yaşantıları onlar salam bir kale haline dönüştürmüştür.

Sonuç olarak zorluklara karşı dayanma gücü kazandığımızda hayatta daha güçlü olur, yeni başarılar elde deriz. Çünkü her olumsuzluk içinde hayat tecrübesi barındırır. Onlara sabredip ayakta kalabilirsek sonraki hayatımızda daha dirençli bir insan oluruz. Sıkıntılarla daha kolay baş edebiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski