Yeni gezegen arayışınızı anlatan bir hikâye kurgulayınız.

Dinlediğiniz metne göre Dünya’nın dönme hızının gitgide yavaşladığı, uzun bir süre sonra tamamen duracağı ve Dünya’daki yaşamın son bulacağı ifade ediliyor. Bu durum karşısında kendinizi başka gezegenlerde yaşam alanı arayan bir bilim insanı olarak düşününüz. Yeni gezegen arayışınızı anlatan bir hikâye kurgulayınız.

Artık dünyanın dönme hızı yavaşladı. Bilim insanları her gün televizyonlarda son dakika gelişmesi olarak bu konuda haberler aktarıyor. Ben de bir bilim insanı olarak daha önce yaşam olup olmadığıyla ilgili Mars’a bir ekiple gitmiştim. Orada oksijen basınçlı bir barınak içinde birkaç ay kalmıştık. Şimdi ek aklıma gelen oradaki tecrübelerim oldu.

Dünya’daki yaşam sona ermeden birkaç arkadaşla acilen Mars’a gitmeyi düşünüyoruz. Çünkü orada bilimsel deneyler yapıp patates bile üretmeyi başarmıştık. Bu bana aslında hayatta kalmak ve insanlar yeni bir gezegen inşa etmek için ümit veriyor. Elimizi çabuk tutmak için günlerdir hazırlık yapıyoruz. Çünkü Dünya’daki yaşamın sona ermesine birkaç ay kaldı. Bu çok ciddi bir tehlike olarak kapıda duruyor. Nihayet hazırlıklarımız bitti. Bu sabah Mars’a doğru yola koyulacağız. Oraya gidince daha önceki deneylerimizi geliştireceğiz. Çünkü oksijen basınçlı kapalı bir alanda yaşamak imkanı var. Bunun için NASA çalışanlarıyla işbirliği halindeyiz. Bir an önce insan nesli yok olmadan Mars gezegeninde yaşama tutunacak çalışmaları yapacağız. Böylece insanlığın sonu gelmeden bir kurtuluş mucizesi başaracağız. Bu imkansız gibi görünmüyor. Her şeyimiz tamam, sadece Mars’ta daha çok oksijen üretecek bir yer planlıyoruz.

Sonunda başardık. Aradan geçen üç hafta içinde Mars’ta daha çok oksijen ürettik. Artık gelece umutla bakıyoruz. Dünya dışında da yaşanacak bir yerimiz var.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski