Gezegenimin bana ihtiyacı var başlıklı bilgilendirici bir metin yazınız.

Karbonun atmosfere salınımını azaltmak için verdiğiniz çözüm önerilerinizi düzenleyip “Gezegenimin Bana İhtiyacı Var” başlıklı bilgilendirici bir metin yazınız. Yukarıdaki verilerden hareketle grafik çizerek metninizi destekleyiniz.

Gelişmiş bir ülke olmak insan hayatını kolaylaştırır. Fakat gelişmiş ülkelerin faaliyetleri sonucu atmosfere salınan karbon gibi zehirli gazlar iklim değişikliğine yol açmaktadır. Bu konuda dünyanın önde gelen ülkeleri ilkim konulu konferanslar düzenlemelidir. Bu toplantılarda ilklim değişikliğinin önüne geçilemediği takdirde yaşanacak büyük felaketle dillendirilmelidir.

Aynı zamanda elimizi çabuk tutup bu konuya acil bir çözüm üretilmelidir. Bilindiği gibi insanların kullandığı deodorantlar, zararlı gazlar atmosfere ulaşıyor. Oraya çarpıp dünyaya dönüp sera etkisi yapıyor. Yani sıcaklıklar ortalamaların üzerinde yükseliyor. Küresel ısınma meydan geliyor. Bu da buzulların erimesine yol açıyor. Mesela buzullar erirse kutuplarda yaşan Eskimolar gibi insan toplulukları varlığını sürdüremez. Deniz kıyısında bulunan şehirler sular altında kalabilir. Daha pek çok sorun yaşanır. Böylece dünyada olağandışı iklim değişiklikleri ortaya çıkıyor. Yine bu durumdan en çok insanlar zarar görecektir. İlkim değiştiğinde anormal derecede fırtınalar, hortumlar, kasırgalar oluşuyor. Tarım ürünleri zarar görüyor. Bazı hayvanların nesli tükenme tehlikesi yaşıyor. Bütün bu olaylar teknolojinin gelişmesiyle birlikte daha hızlanmış bir hal almıştır.

Sonuç olarak zaman kaybetmeden iklim değişikliğine neden olan konuları masaya yatırmalıyız. Sorunun kaynağında çözmenin yollarını aramalıyız. Yoksa dünyanın durumu hiç de iyiye gitmeyecektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski