Güneşin doğuşu gibi şeyler engellenemez tek yapabileceğin izlemektir ne demek?

Güneşin doğuşu gibi şeyler engellenemez tek yapabileceğin izlemektir ne demek? Kompozisyon şeklinde kısaca açıklayınız.

Bilindiği gibi doğada insanın sınırlarını aşan pek çok güzel hadise yaşanmaktadır. Onlara müdahale etme gibi bir şansımız yoktur. Yani bu tür olayları engellemeye hiçbir şekilde gücümüz yetmez Ancak onların oluşturduğu büyüleyici manzara sadece izlemek için vardır.

Mesela yüksek bir dağa yağmurda sonra sis çökmesi, güz mevsiminde nehirlerin sütünün buğulanması, güneşin doğuşu şafak vaktinin güzelliği, ya da akşamüzeri güneşin baştı sırasında oluşan etkileyici görüntü bunlara örnek verilebilir. O anlar fotoğraf tutkunlarını cezbeder. Bu görüntüler eşi benzeri bulunmayan bir yapıdadır. Onları görmek için fırsat kollamak gerekiyor. Örneğin ülkemizde büyüleyici manzaralar sn an çok özel yerler vardır. Nemrut Dağı bunlardan biridir. Karadeniz Bölgesi’ndeki yemyeşil yayalar yine öyledir.

Kısaca açıklamak gerekirse insanüstü doğa olayları veya doğal güzellikler yüreğimize dokunan, göze hoş gelen manzaralar sunar. Bunlar için bir şey yapmaya gerek yoktur. Zaten yapmaya gücümüz de yetmez. Çünkü bu tarz şeyler boyumuzu aşan şeylerdir. En güzeli oturup onları izlemek, seyre dalmaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski