Akıllı Adam Aklını Kullanır. Daha Akıllı Adam Başkalarının Da Aklını Kullanır Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyip akıllı adam aklını kullanır, daha akıllı adam başkalarının da aklını kullanır sözünü açıklayan bir kompozisyon örneği konusunda fikir edinebilirsiniz.

İnsanların farklı bakış açılarına sahip olması akıl anlamında büyük bir zenginlik demektir. Yani herkesin bir alı fikir var. Bazen bir konuda ne karar vereceğimizi bilemeyiz. O sırada başkalarının aklına ihtiyacımız olabilir. Onlardan yararlanmayı bilen ise en akıllı adamdır. O yüzden benim kimsenin aklına ihtiyacım yok gibisinden bir kibre kapılmamalıyız. Öyle bir şey olur ki nutkumuz tutulur, ne yapacağımızı bilemeyiz. Tam da o sırada fikir alışverişi yaparsak meseleyi halledebiliriz. Dolayısıyla başkalarının aklını kullandıkça hayatım daha sorunsuz hale getiririz.

Hayatta istişare denen bir ortak karar alma mekanizması vardır. Bunun sebebi belki de bizim göremediğimiz başka insanların görmesidir. Çünkü insanların dünya görüşü farklı olunca olaylara da farklı pencerelerden bakılmaktadır. Bunun neticesinde herkesin aklı bir araya gelince karşılaştığımız sorunlara kısa sürede çözüm üretme imkânı oluşmaktadır. Örneğin önümüze bir şey çıkar. Aklımızı kullanmakta zayıf kalırız. Bizden daha gelişmiş zekası insanlar var. Demek ki onların konu hakkında ne düşündüğünü bilmek bize fayda sağlayacak. Yani akıl ve idrak herkeste farklı derecede gelişmiştir. Bizim yetemediğimiz bir konuda zekası gelişmiş insanların görüşüne başvurmak gerekir.

Sonuç olarak herkes akıllı olmayı ister. Fırsatları aklıyla değerlendirip kendi adına güzel bir iş yapmayı ister. Bunu yaparken de aklını kullanır. Fakat başkalarının aklından yararlanmak daha akıllı insanların işidir. Yalnız kendi aklımıza güvenirsek her zaman başarılı olamayabiliriz. Bu yüzden başka insanların fikirlerini almak çok önemlidir. Başkalarının aklından yararlanıp kendi işlerimizi daha iyi noktaya getirebiliriz. Bunu ancak çok daha akıllı insanlar yapabilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski