Geçmişten günümüze ulaşım araçlarının değişimi hakkındaki düşüncelerinizi yazınız.

Aşağıdaki görseli inceleyiniz. Geçmişten günümüze ulaşım araçlarının değişimi hakkındaki düşüncelerinizi yazınız. (5. Sınıf)

Eski çağlarda imkanlar daha kısıtlıymış. O zamanlar ulaşım sadece at arabalarıyla yapılıyordu. Yani ulaşımda atlardan yararlanılıyordu. Zamanlar insanlık yeni şeyler keşfetti. Teknoloji alanında aşamalı bir ilerleme kaydedildi. Bu süreç ulaşımda da kendini göstermeye başladı. Sonraki dönemlerde türkülerde çokça dile getirilen kara trenler çıktı.

Her ne kadar yavaş olsa da bana göre trenler atlardan daha iyi bir ulaşım imkanı sağlamaktadır. Ayrıca atların böyle ağır yük altında kalması önlenmiş oldu. Bu gelişmeler atarlı belki de eziyetten kurtardı. Günümüzde ise teknoloji çok daha iyi ilerleyerek ulaşım araçları en üst düzeye çıktı. Bunlar arasında gökyüzü kartalı diyebileceğimiz uçak günümüzün en ihtişamlı aracıdır. Onun icadıyla uzaklar yakın oldu. Ulaşım çok daha güvenli, rahat ve hızlı gerçekleşmektedir.

Kısacası geçmişten günümüze ulaşım araçlarının değişimi teknolojik alandaki yenilik ve gelişmelere bağlı olmuştur. Her dönemde insanoğlu daha iyiyi, konforlu olanı, kolay olanı bulmaya çalışmış ve bunu başarmıştır.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski