Ekmeğini Yalnız Yiyen Yükünü Kendi Taşır Kompozisyon

Çok beğeneceğiniz düşündüğüm ekmeğini yalnız yiyen yükünü kendi taşır sözünün anlamı ile ilgili kompozisyon örneği.

Parasını, sevgisini, ekmeğini, yiyeceğini paylaşmayan biri hayatın yükünü de tek başına taşımak zorunda kalır. Çünkü o kişi yalnız kendini düşünen, kendi nefsinin isteklerini karşılayan biridir. Oysa bu hayat müşterektir. Cömert olup elimizdekini paylaşınca zor zamanlarda bize destek olacak kişiler de çok olur. Ama yalnızca kendi karnımız doysun düşüncesiyle hareket edersek sıkıntılarla baş ederken de tek başımıza kalırız.

Mesela bir işten dolayı kazanç elde ediyoruz. O paraya yalnız yemek insan doğasına aykırıdır. Biraz etrafımızı da düşünmeliyiz. Çünkü etrafta açlık çeken, yiyecek ekmek bulmayan onlarca insan da var. Bunlara karşı vurdumduymaz olamayız. Bildiğiniz gibi bir lokma ekmeği paylaşmak bile çok önemli bşir meziyettir. Hal böyleyken sadece kendi nefsimizi düşünmek, başkalarının yaşadığı zorlukları göz ardı etmek son derece acı verici bir hayat tarzıdır.

Örneğin şöyle bir baktığımızda bu hayatın tek başına yaşamak isteyen biri için fazla acımasız olduğunu görebiliriz. İnsan çevresi ne kadar genişse hayatın yükünü de onlarla beraber taşıyınca hafifler. Zira bir ömür bütün sıkıntılarla mücadele edemez insan. Onun için yanında ekmeğini paylaşacak birilerinin olması çok güzel bir şeydir. Yoksa her şey daha zor olacaktır.

Sonuç olarak insan paylaşımcı olmalıdır. Yalnızca kendi ekmeğini düşünen, kimseye bir şey vermeyen biri tamamen bencilliğin pençesindedir. Bu tür bir görüşün esiri olanların çevresinde hiç insan kalmaz. Onlar hayatın yükünü tek başına taşır. Böyle yaşamak ise insana oldum olası ağır gelmiştir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski