Sevelim Sevilelim Dünya Kimseye Kalmaz ile İlgili Kompozisyon

Sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz sözü ile ilgili kompozisyon yazınız.

Dünyanın kimseye kalmayacağı gün gibi ortadayken yapılacak bir şey varsa bu sevmek ve sevilmekten baka bir şey değildir. Bu yüzden kimseyi kırmamalı, sözlerimize, davranışlarımıza oldukça dikkat etmeliyiz. Birinin yüreğini yaralamakla elimize bir şey geçmeyecektir. Bu dünya gelip geçicidir. Kalıcı olan ise sevmek ve sevilmek duygusudur. Çünkü sevmekle her şey yoluna girer. İnsanlar sizi iyi biri olarak hatırlar. Dolayısıyla kin ve nefreti kalbimizden söküp atmalı, tamamen sevgiyle yaşamalıyız.

Ünlü tasavvuf ve halk şairi Yunus emre "Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım. Sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz." dizeleriyle asırlar öncesinden insanlığa çok kıymetli bir miras bırakmıştır. Bu miras sevgiyi egemen kılmaktır. Toplumların, dünyanın huzurla yaşaması öncelikle sevgiye bağlıdır. Bütün insanlık bu mısralara kulak vermelidir. Hani etrafınızda kim baki kalmış ki? Herkes vakti gelince bu dünyadan göçüp gitmiş. Önemli olan insanların gönlünde yer edinecek iyilikleri dünyada yapabilmek ve sevmektir. Hatta Osmanlı dönemi şairlerinden biri olan Baki de “Bâki kalan bu kubbede hoş bir sadâ imiş” derken aynı şeyi vurguluyor. O da diyor ki herkes bir gün bu dünyadan ayrılacak. Geride bıraktığınız güzellikler ancak sizi yaşatır. O yönünüzle hatırlanırsınız. Gerçekten de fani olan dünyaya bel bağlamamak lazımdır. Sadece sevgiyi hayatın merkezine aldığımızda doğru yoldayız demektir.

Sonuç olarak sevmek her şeyi çaresi ve bütün güzelliklerin kaynağıdır. Baki demek kalıcı olmak, unutulmamak anlamına gelir. O yüzden bu dünyaya veda etmeden önce sevelim, sevilelim, gönüllere girelim. İşte o zaman sevgiyle yad ediliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski