En Kötü Barış En Haklı Savaştan Daha İyidir Kompozisyon

Bu bölümdeki yazıyı inceleyip en kötü barış en haklı savaştan daha iyidir sözünün anlamı ile ilgili kompozisyon konusunda fikir edinebilirsiniz.

Kim ne derse desin savasın iyisi olmaz. Savaş beraberinde ölümleri, parçalanmış yuvaları, korkuya esir olmuş çocukları ve uzun yıllar etkisi geçmeyecek travmaları getirir. Bu yüzden savaşın asla haklı bir tarafı olamaz. Önemli olan barışı egemen kılmaktır. Bu anlamda tüm dünya toplumlarının anlaşmazlıkları bir kenara bırakıp uyum içinde yaşaması gerekiyor.

Günümüz dünyasında komşu ülkeler arasında yaşana savaşı görüyoruz. Çocuklar, kadınlar, yaşlılar ölüyor. Siviller acımasızca katlediliyor. Dünyanın çoğu ülkesi ise buna ses çıkarmıyor. Oysa bir an önce savaşların durdurulması lazımdır. Bu dünyaya gereken şey sadece barıştır. En kötü barış bile en haklı savaştan iyidir değil mi? O yüzden barışı uluslar arasında egemen kılmak gerekiyor. Savaşın acımasızlığına yürek dayanmıyor. Yüzlerce masum insan savaş adı altında ölüme terk ediliyor. Bir de o bombaların altında yaşayan insanları, çocukları, kadınları düşündüğümüzde yaşana trajedinin boyutu insanın kanını donduruyor. Dolayısıyla savaş ne sebeple olursa olsun haklı bile olsa her aman kötüdür. İyi olan ise her devirde barıştır. Bundan dolayı güçlü veya güçsüz ülkelerde yaşayan her milletin barışa önem vermesi gerekir.

En çok korktuğumuz şey savaş çıkmasıdır. Çünkü savaşlar binlerce masumu canından ediyor, milyonlarca insanı yurdundan yuvasından ediyor. Bu tablonun iyi bir tarafı olamaz. Sonuç olarak güçlülerin güçsüzleri ezmeye çalıştığı haklı sebep sunarak savaş çıkardığı bir dünya çok acımasızdır. Çocukların, masumların, sivillerin bu korkuyla baş başa bırakılması kabul edilemez. Hiçbir vicdan masumların yaşadığı sarsıntıyı onaylamaz. O nedenle dünyada barışın yayılmasını sağlamalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski