Dostluk ve güven olmayan bir dünya nasıl olurdu?

Dostluk ve güven olmayan bir dünya nasıl olurdu? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız. (6. Sınıf Türkçe)

Dünyayı güzel ve anlamlı kılan iki şey dostluk ve güvendir. Hatta güven üzerine kurulmuş dostluklar çok daha önemlidir. Bu iki etken sayesinde dünyanın bir anlamı olduğunu düşünüyorum. Güvensizliğin yayıldığı, dostluğun sona erdiği bir dünyada yaşamak ise çok yıpratıcı olurdu. Çünkü bir şey yapmaya kalksak kime güveneceğimizi bilemezdik. Canımızı sıkan konuları kime anlatacağımız konusunda bocalardık.

Mesela acı çekeriz, bunu dosta anlatırız. Bir işimiz düşer, insanlar güvenmek zorunda kalırız. O yüzden hem dostluğa hem güvene gereksinim duyuyoruz. Derdimizi dosta anlatıp rahatlıyoruz. Güvendiğimiz birine bir şey emanete diyoruz. Onun sayesinde gözümüz arkada kalmıyor. Yani hayatımız ve kurduğumuz ilişkiler dostluk ve güven duygusuna bağlıdır. Bundan dolayı insanların dünyada dostluk ve güvenin olması büyük bir lütuftur.

Sonuç olarak dostluk ve güven olmayan bir dünya hiç olmasın daha iyidir. Zaten bu dünyayı güzelleştiren şeyler bunlardır. Onlar da olmasa yaşamanın ne anlamı olur ki? Dostluk olmasa derdimizi, kederimizi, neşemizi paylaşamazdık. Güven olmasa herkese şüpheci bir tavırla yaklaşırdık. Bu da dünyanın çekilmez bir yer olması demektir.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski