Sanat Altın Bileziktir Kompozisyon

Bu bölümdeki metni incelediğinizde sanat altın bileziktir sözünün anlamı ile ilgili kompozisyon yazacak düzeyde fikir alacaksınız.

Sanat dediğimiz şey insanın elini güçlendiren, onun sahip olduğu meslektir. İnsan bir sanata sahipse aç ve açıkta kalmaz. Çünkü her alanda bir iş gücüne gereksinim oluyor. Bir gün mutlaka önümüze bir iş fırsatı çıkar. Ondan sonra hayatımız bir düzene girer. Demek istediğim elimizde bir işimizin olması ilerleyen dönemlerde bize illaki bir avantaj sağlayacaktır.

İnsanın elinde bir bileziği olunca gerektiği durumlarda onu paraya çevirip işini halleder değil mi? O zaman bir şeyden anlamak, bir zanaate sahip olmak, kendimize ait bir sanatımız olması da bize lazım olduğu anda fayda sağlayacaktır. Bu yüzden bir işten anlamak ve işini en iyi şekilde yapan biri olmak insanlara artı bir değer katar.

Altın bilezik hanımlar için sadece bir süs eşyasından ibaret değildir. Öyle zor zamanlar gelir ki acil paraya ihtiyaç vardır. O anda altın bilezik insanın çok önemli bir sorununu çözmek için bozdurulur. Yani ihtiyaç halinde önceden yaptırdığımız altın bilezik ne kadar kıymetli olduğunu gösterir. Sanat da altın bilezik kadar kıymete sahiptir. Şu an için mesleğimiz elimizdedir. Ancak gün gelir karşımıza para kazanma fırsatı çıkar. İşte o zaman mesleğimizi yapıp para kazanmaya başlarız. Dolayısıyla hiçbir meslek boşuna ortaya çıkmamıştır. İnsan hayatı devam ettiği müddetçe meslekler de varlığını sürdürecektir. Çünkü her iş, ihtiyaçtan doğmuştur. Bu yüzden herhangi bir konuda meslek edinmeli ve kendimizi geliştirmeliyiz. O zaman altın bileziği kolumuza takmış gibi oluruz.

Kısacası insanın bir konuda uzmanlaşması gerekir. Yarın bir gün gerek duyulduğu anda  işe girip çalışırız. Böylelikle sanatımızı konuştururken para kazanmayı da sağlamış oluruz. İnsanın kendi ayakları üstünde durması tam anlamıyla mesleğini yapmasına bağlıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski