İncinsen de, İncitme İnsan Dilinin Arkasında Gizlidir Kompozisyon

İncinsen de, incitme. İnsan dilinin arkasında gizlidir sözü ile ilgili kompozisyon yazınız.

İnsan ilişkilerinde yapıcı bir yaklaşım sergilemek çok kıymetlidir. Yani karşı taraf ne kadar kırıcı ve incitici olursa olsun biz, iyi niyetimizi her zaman korumalıyız. Asla intikam peşinde koşmamalıyız. Hayatı güzelleştiren şey aslında iyi niyetin ta kendisidir. Bu anlamda kimseye karşı kalbimizde kötülük ve nefret barındırmamak daima yararımıza olacaktır.

Elbette her insan farklı karakter özelliğine sahiptir. Herkesle iyi anlaşmayı bekleyemeyiz. Kimisi dünya görüşüne göre, kimisi ise huyuyla ilgili olarak bazı insanlarla anlaşamaz. Hatta yakın bir arkadaşımız bile bizi incitebilir. İnsanlar arasında bu tür olaylar olabilmektedir. Önemli olan bizim nasıl bir tavır sergileyeceğimizdir. Bunu da inciteni incitmeyerek yapmak lazımdır. Belki o kişi bizim iyi niyetli yaklaşımımızdan ders alır ve hatasını anlar. Bunun üzerine onu da bir yanlıştan kurtarmış olabiliriz. O yüzden hiçbir zaman beni inciteni ben de incitmeliyim diye düşünmemeliyiz. Dolayısıyla dilimizi kullanırken hep güzle konuşmaya çaba sarf etmeliyiz. Bir anda karşımızdakini incitebilecek sözler söyleyip de durumu daha da kötüleştirmeye gerek yoktur. Ayrıca kötü söz sahibine aittir. Dolayısıyla kötü sözden kaçınıp iyi bir dil kullanmalıyız.

Sonuç olarak intikam duygusu insanın başına çok daha kötü işler açabilir. En doğru olan bizi incitenlere karşı affedici ve yapıcı bir tutum göstermektir. Bunu da gerek dil gerekse davranışlarımızla belli etmeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski