Kaplumbağaya Dikkat Et Ancak Kafasını Çıkarıp Risk Aldığında İlerleyebilir Kompozisyon

"Kaplumbağaya dikkat et. Ancak kafasını çıkarıp risk aldığında ilerleyebiliyor." sözünün size düşündürdüklerini kompozisyon biçiminde yazınız.

Kaplumbağa yavaşlığıyla bilinen bir canlıdır. Onun ilerlemesi, hedefine varması için etraftaki tehlikeleri göze alıp kafasını çıkarması gerekir. Mesela kaplumbağayı av olarak gören kartallar vardır. Kaplumbağa yürümeden önce kafasını kaldırıp gökyüzüne doğru etrafı kolaçan eder. Herhangi bir tehlike yoksa o zaman hareket eder. Ama bazen de hayatı pahasına bunu göze alır. İşte o zaman kahramanca bir tavır sergiler ki bu tavrı onu amacına yaklaştırır.

İnsanlar da bir şeyi başarmak istiyorsa bu uğurda belli riskleri göz önüne almalıdır. Yani oturduğumuz yerden bir şey elde edemeyiz. Olmasını arzuladığımız bir isteğe ulaşmak için mutlaka çaba ile beraber risk almak da lazımdır. Riskli deyip de bir şey yapmamayı tercih ettiğinizde kaybeden tarafta olursunuz.

Örneğin herkes bir şeye ulaşmak ister. Hayatını daha güzle bir hale getirmek için bazı şeylerin yaşanmasını arzular. Ancak burada hiçbir şey yapmamak gibi bir anlam söz konu değildir. Bunu elde etmek için gerçekten istemek, risklere rağmen harekete geçmek ve gayret göstermek elzemdir. Aman ben bir şey yapmayım, etrafa risklerle dolu diye düşünürsek o zaman avucumuzu yalamakla kalırız. Oysa biraz korkusuzluk olmak bize istediğimiz şeyi verecektir.

Sonuç olarak risk alamdan başarı yakalanamaz. Bunun için korkularımızı bir tarafa bırakıp cesurca hareket etmeliyiz. Yoksa kimse size durduğunuz yerde istediğinizi vermeyecektir.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski