Paylaşmanın toplum hayatındaki yeri ve önemini belirtiniz.

Yukarıdaki konulardan hareketle paylaşmanın toplum hayatındaki yeri ve önemini belirtiniz.

Paylaşmanın toplum hayatında önemli bir gereklilik olduğunu söyleyebiliriz. Bunun nedeni insanın sosyal bir varlık olmasıdır. Sosyalleşmek nasıl bir ihtiyaçsa; duygu, düşüncelerimizi, yemeklerimizi, içimize attığımız dertleri paylaşmak da o denli önemli bir ihtiyaçtır. Hatta sevgiyi, saygıyı, bilgiyi paylaşmak da önemlidir. Herkes iyi niyetle güzel davranışları paylaşırsa bu, toplumun tamamına sirayet eder. Böylece toplumda daha güvenilir, saygının egemen olduğu bir anlayış yerleşir.

Mesela bazen katlanılamayacak derecede ağır durumlar yaşayabiliyoruz. Onlara bir yere kadar dayanabiliyoruz. Ama birilerine anlatmayınca ruh sağlığımız bozuluyor. Çünkü anlattıkça, konuştukça sanki bütün sıkıntıları içimizden atmış gibi oluyor. Bu yüzden paylaşmanın toplum hayatındaki yeri ve önemi çok büyüktür. Aynı şekilde soframızı zenginleştiren yemekleri ihtiyaç sahibi kişilerle paylaştığımız zamanlar oluyor. Evi barkı olmayan, imkanı yeterli olmayan insanlara para yardımında bulunabiliyoruz. Onlarla maddi imkanlarımızı paylaşmış oluyoruz. Bunun karşılığında o kişiler bize hayır dua ediyorlar. Böylece toplumda sarsılamaz bir bağ oluşuyor. Mesela bir lokma ekmeği paylaşmak me kadar anlamlıdır. Paylaşmayı seven insanın gönlü zengindir. İşte bu nedenle paylaşmanın toplumdaki insanlar arasında bir gönül bağı oluşturduğu görülüyor.

İnsanlar arasında paylaşmak denen bir şey olmasaydı hayatın son derece çekilmez bir hale geleceği belliydi. Çünkü o zaman sorunlu insanların sayısı artar, psikolojik olarak insanlar yıpranırdı. Dolayısıyla paylaşmak sayesinde toplumda çok güzel bir ortam oluşmaktadır. Bizler de yalnızca kendimizi düşünmeyip toplum yararına güzel olan ne varsa onları paylaşmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski