Görsellerdeki olayların oluş sırasına göre bir hikaye yazınız.

Görsellerdeki olayların oluş sırasına göre bir hikaye yazınız. (3. Sınıf Türkçe 258. Sayfa)

Esra bahçede arkadaşlarıyla oyun oynamıştı. Hava da oldukça sıcaktı. Oyunun verdiği tempoyla çok terleyen Esra, terli olduğu halde serinlemek amacıyla su içmişti. Oysa annesi ona terli su içmenin iyi bir şey olmadığını defalarca anlatmıştı. Neyse akşam olunca yemekten sonra Esra kendisinde bir halsizlik hissetmeye başladı.

Annesi onun durumundan şüphelenmişti.  Ateşi biraz yükselmişti. Esra oyundan sonra su içtiğini anlatınca annesi olayın aslını anladı. Hemen ona ıhlamur kaynattı. Limonlu ılık su içirdi. Ertesi sabah ateşi düşmemişti. Annesi hemen biraz ötede oturan bir doktor arkadaşını çağırdı. Doktor evde Esra’yı muayene etti. Tansiyonunu ölçtü. Ona gereken ilaçları verdi. Bundan sonra daha dikkatli olmasını söyledi. Doktor gittikten sonra Esra hayallere daldı. Esra yatağında dinlenirken aklı dışarıda oyun oynamaktaydı. Arkadaşlarıyla birlikte oyun oynamanın hayalini kuruyordu. Çünkü o daha çocuktu. Tek isteği açık bir havada mahalledeki çocuklarla beraber güle oynaya eğlenmekti. Aradan iki gün geçtikten sonra ilaçlar etkisini gösterdi. Esra artık iyileşmişti. Hatta arkadaşları onu ziyarete geldiler.

Esra bu ziyaret karşısında sevincini gizleyemedi. Hepsine teşekkür etti. Annesine de bir daha terli haldeyken su içmeyeceğine dair söz verdi. Ayağa kalkınca ilk işi evden izin alarak bahçeye çıkmak oldu. Bu sırada arkadaşları da ona eşlik etti. Bahçede güneşin altında açık havanın tadını çıkardılar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski