Sağlık ve spor arasında nasıl bir ilişki vardır?

Sağlık ve spor arasında nasıl bir ilişki vardır? Kısaca açıklayınız.

Sağlık için birçok konuya birlikte dikkat etmek gerekiyor. Bunlar asrında sporun ayrı bir önemi vardır. Çünkü spor yaparak vücudumuzun direncini artırır, hastalıklara karşı daha güçlü olmasını sağlarız. Mesela kısa yürüyüşler yapmak, bisiklet sürmek, yüzmek, nefes egzersizleri, koşu yapmak gibi faaliyetler spordur.

Sağlık için spor yapmalıyız. Böylece bağışıklık sistemimiz mikroplarla ve bakterilerle daha etkin bir şekilde çalışır. Aynı zamanda koşarken terliyoruz değil mi? Bu ter vücuttaki zararlı maddelerin atılmasına katkı sağlıyor. Vücut kendini yeniliyor. Dolayısıyla hareketsiz kalmamalıyız. Evin içinde, bahçede mutlaka az da olsa spor etkinlikleri yapmalıyız. Çünkü sağlığımızı korumakla spor arasında yakın bir ilişki vardır. Bunlar bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır. O yüzden sporu önemsiz bir konuymuş gibi göremeyiz. Dışarı çıkamıyorsak bile evde de spor yapılabilir. Beden derslerinde gördüğümüz bazı egzersiz hareketler var. Bunları evde uygulayarak spordan uzak kalmayabiliriz.

Kısaca açıklamak gerekirse spor yapan bir kişinin ciğerleri açılır.  O kişi daha iyi nefes alır. kendini zinde ve enerjik hisseder. Örneğin dalgıçlar, futbolcular veya sporla ilgilenen birçok insan baktığımızda onların fit ve sağlıklı bir vücuda sahip olduğunu görebiliriz. Bunun nedeni düzenli olarak spor yapmalarıdır. Buradan anlıyoruz ki sporun sağlığa ciddi anlamda katkısı var.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski