Teknolojinin hiç ilerlemediğini düşününüz. Bu durumda nasıl bir yaşantımız olurdu?

Teknolojinin hiç ilerlemediğini düşününüz. Bu durumda nasıl bir yaşantımız olurdu? Yazınız.

Teknoloji hiç ilerlemeseydi hayatımız şimdikinden çok daha zor bir halde olurdu. Mesela günümüzde teknolojinin gelişmesiyle her şey çok kısa bir aman diliminde ve kolay yoldan yapılabiliyor. Banka işlerimizi internet üzerinden yapıyoruz. Faturaları yine mobil uygulamalar aracılığıyla evden bile ödeyebiliyoruz. Bilgiye anında erişebiliyoruz. Daha pek çok konuda insan gücüne dayalı işler rafa kalmış durumdadır. Eğer teknoloji hiç ilerlemeseydi bütün bunları yapamayacaktık.

Örneğin aydınlatma konusunda sorunlar yaşardık. Haberleşme şimdiki gibi anlık olmazdı. Teknolojinin gerektiği konularda işin içinden çıkamazdık. Yani teknolojinin ilerlemediği bir hayat bir sürü sıkıntıyı da beraberinde getirirdi. Genel olarak düşündüğümüzde teknoloji ihtiyaç duyduğumuz her konuda hayatı ciddi anlamda kolaylaştırmıştır. Tarımdan üretime, eğitimden iş hayatına, ulaşımdan sağlığa hatta ev işlerine kadar günlük yaşantımızdaki birçok konuda artık teknolojinin olanaklarından sınırsız bir şekilde faydalanıyoruz. Mesela ampul bulunmuş akşamları karanlıkta kalmıyoruz, Uzaktaki yakınlarımızla anlık olarak görüşebiliyoruz. Boyumuzu şana illerde teknolojik araçlar devreye giriyor. Bu sayede enerji harcamıyor ve yorulmuyoruz. Teknolojinin ilerlemediğini düşürsek daha çok yorulacaktık. Bir yere gitmek için yürümek gerekecekti. Haberleşme bu kadar kısa sürede olmayacaktı. İş yükü tamamen bizim üzerimizde olacaktı.

Kısacası teknolojinin gelişmediği bir durumda zor ve yorucu bir yaşantımız olurdu. Bu yüzden iyi ki teknoloji var ve yaşantımız için çok önemlidir diye düşünüyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski