Aldığınız ürünün barkodu olmazsa ne gibi zorluklarla karşılaşırsınız?

Aldığınız ürünün barkodu olmazsa ne gibi zorluklarla karşılaşırsınız? Yazınız.

Barkod ürünlerin kaplamasında bulunan çizgili bir simgedir. Bu simge o ürün hakkında stok ve fiyat bilgilerini kolaylıkla okumayı sağlar. Yani bir ürün aldığımızda kasaya ödeme yapmak için geçtiğimizde barkodu okuturuz, işlemimizi kolayca tamamlarız. Dolayısıyla ürünlerin barkodlu olması işlemlerin hızlı olmasını sağlıyor. Eğer barkod olmasaydı kasa bölümünde herkes uzun süre sıra beklemek zorunda kalırdı. Kasiyerler bütün ürünlerin fiyatını tek tek ezberlemekte çok zorluk çekerdi.

Aldığımız ürünün barkodu olmazsa birçok zorlukla karşılaşılır. Mesela onu okutmak gibi bir imkanımız olmaz. Kasiyer herkesin ürününün fiyatını tek tek elle belirlemeye çalışır. Bunu için baya uğraşır, biz de gereksiz yere çok bekleriz, vakit kaybetmiş oluruz. Bunun dışında o ürünün sağlam olup olmadığı konusunda kuşkuya kapılırız. Çünkü barkod ürünlerin müşteri gözünde güvenilir olmasını sağlayan bir simgedir. Onun olmaması o ürün hakkında acaba bu, kaçak bir şey mi gibi şüphelenmemize yol açar.  Yani o ürün kaçak mal olabilir. Kaçak olan bir şeyi almak da vatandaş için risk demektir.

Kısacası barkod olmayan ürünleri almak çok doğru değildir. Çünkü onu aldığımıza pişman oluruz, başımıza iç açarız. İade etmek için zorluk çekeriz. Yani durduk yere başımız ağrır. Hem barkod olmazsa o ürünün imalat yerini bilmeyiz. Yasal yollarla mı üretildi yoksa işin içinde bir bit yeniği mi var gibi sorular aklımıza takılır.

4 Yorumlar

Daha yeni Daha eski