Dereyi Görmeden Paçaları Sıvama Kompozisyon

Dereyi görmeden paçaları sıvama ile ilgili kompozisyon örneği yazınız.

Bir işte hareket geçmek için o işin kıvama gelmesi için en uygun zamanı beklemek gerekir. Bu tedbir aslında işi sağlama almak demektir. Her şeyi bir vaki zamanı vardır ya, acele edip de işi berbat etmemeliyiz. Şartların olgunlaşması lazım ki ondan sonra yapacaklarımızın bir anlamı olsun.

Basit bir örnekle açıklayalım. Bir dereden karşıya geçmek istediğimizde oranın dibini görmek zorundayız. Yani derinliğinin ne kadar olduğunu anlamak, ondan sonra suya girmek gerekir. Yoksa bu pahalıya mal olur, boğulma tehlikesi yaşarız.

Gerçek hayatta bazı işlerin sonunu öngörebilmek birçok kolaylığı da beraberinde getirir. Vakitsiz horozun başını keserler derler. Dolayısıyla başımıza iş açmamak adına bir davranışta bulunmak için en uygun anı beklemek zorundayız. Eğer koşullar olgunlaştıysa, tam yeri ve zamanıysa o zaman harekete geçmeliyiz.

Kısacası kesinleşmemiş şeyler için plan yapmak, uygulamaya geçmek beklenmeyen sonuçlar doğurur. Böylece bir çuval inciri berbat ederiz. Dolayısıyla işle ilgili bazı şeyler kesinleşince, riskli durum ortadan kalkınca adım atmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski