Hazıra Dağlar Dayanmaz Kompozisyon

Hazıra dağlar dayanmaz atasözünün ne anlama geldiği ile ilgili kompozisyon yazınız.

Arkadan sürekli gelir gelmedikçe sahip olduğumuz varlıklar tükettikçe kısa zamanda bitmeye mahkumdur. Örneğin elimizde elli bin tl olduğunu varsayalım. Onun üzerine para eklenmezse harcadıkça biter.

Ne kadar çok paramız olursa olsun, dağlar kadar büyük mal varlıkları bile üstüne koymadıkça tükenir. Çünkü günlük ihtiyaçlarımız için hep bir harcama içindeyiz. Paranın devamı yoksa bir gün biteceğini bilmeliyiz. Hazır olan her şey kullandıkça aşamaşı olarak eksilir ve biter. Önemli olan gelirin düzenli olmasıdır.

Elimizdeki paranın bitmemesi üzerine koymaya bağlıdır. Elbette masraflarımız olacak. Ancak maaş ya da kazandığımız paradan biraz da olsa kıyıya ayırmak lazım gelir. İleride zor günler yaşanma ihtimaline karşın bunı yapmalıyız. Üzerine koymayıp sürekli cepten yemek doğru değildir. Dolayısıyla hazır olan şeyin tükenmemesi için yeni bir şeyler ekleyerek onu desteklemeliyiz.

Sonuç olarak paramız kısıtlıysa, üstüne ekleme imkanı yoksa onu harcarken bunları göz önünde bulundurmalıyız. Çünkü arkadan sağlam bir destek olmayınca her kadar çok da olsa hazıra dağlar dayanmaz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski