Anlamını öğrendiğiniz deyimlerden üçünü seçerek bir paragraf yazınız.

Anlamını öğrendiğiniz deyimlerden üçünü seçerek bir paragraf yazınız. Paragrafta kullanmak istedipim deyimler: yol göstermek, gözlerinin içi gülmek, kulak vermek.

İnsan bazı dönemlerde üzüntüye kapılmaktadır. Kendini çaresiz hissedip ne yapacağını bilemez hale gelmektedir. O anda bizden büyük olan bir yakınımız yanımıza gelir. Bize çeşitli tavsiyelerde bulunur.

Karşımızdaki kişi sevdiğimiz biriyse onun sözlerine kulak veririz. Yani dikkatle dinleriz, söylediklerini önemseriz. Çünkü ona itimat ederiz. Onun amacı tecrübeleriyle bize yol göstermektir. Biz de onun tavsiyelerini dikkate aldığımızda ne yapmamız gerektiğini daha kolay belirleriz.

Aradan günler geçer. Artık daha güçlü bir duruşumuz olur. Çaresizliği bir kenara bırakıp mücadeleye ağırlık veririz. Zaten şu hayatta herkes için mücadele hiç bitmiyor. Dolayısıyla yere eskisinden daha sağlam basarız.

En sonunda kendimizde olumlu bir değişiklik olduğunu gözleriz. Bu değişimde nasihatlerine kulak verdiğimiz büyüğümüzün rolü çoktur. Günler geçer, bir zaman sonra o kişiyle karşılaşırız. O sırada eski üzgün halimizden eser kalmadığını, daha güçlü bir kişilik geliştirdiğimizi anlayınca gözlerinin içi güler.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski