Ana Gibi Yar Bağdat Gibi Diyar Olmaz Kompozisyon

Bu sayfada ana gibi yar Bağdat gibi diyar olmaz atasözünün anlamı ile ilgili kompozisyon örneği vardır.

Kendinize yar olarak kimi seçerseniz seçin hiçbiri ananın yerini tutamaz. Çünkü ana demek çok başka anlamlar taşır. Sizin için fedakarlık eden, kendi rahatını düşünmeyen sadece anadır. Başkası size yar olsa da ananın yeri her zaman başkadır.

Bağdat şehri de tarihin eski dönemlerinde gözde bir yer haline gelmiştir. Eğitim, bilim, kültür gibi alanlarda çok önemli bir merkezdir. O yüzden Bağdat için eşi bulunmaz bir yer algısı oluşmuştur. Analar Bağdat şehri gibi değerini hiç kaybetmez. Kaç yıl geçerse geçsin, onları kırsanız da size asla gönül koymazlar. Çünkü ana, karşılıksız sever. Onun için dünyanın en güzel şeyi yavrusudur ve hep iyiye, güzele layıktır. Bu yüzden anaların kıymetini çok iyi bilmeliyiz.

Mesela ana başa taş içmiş, her derde deva imiş, bir evlat pir olsa da, anaya muhtaç imiş dizelerini duymuşsunuzdur. Orada da bahsedildiği gibi dünyanın en güçlü, en zengin insanı bile olsanız anaya muhtaçlığını hep süregelir. Çünkü ana gibi bir yar olmaz. Ana hayatımızın anlamı, her şeyimizin tam olması demektir. Onun yokluğunda boynumuz bükük, güçsüz, çaresiz bir halde kalırız.

Sonuç itibariyle bir evlat için en güzel yar anadır. Ananın eksikliğini hiçbir şey dolduramaz. Onun şefkat dolu yüreğini başka yerde bulmanın mümkünü yoktur. Ananın varlığı insana bambaşka bir güç verir. Onun sevgisi o kadar büyüktür ki hiç eksilmez. Dolayısıyla en kıymetlimiz, canım analarımızdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski