Bilim ve Teknoloji Temasıyla İlgili Öyküleyici Bir Metin Örneği

Örnek olarak bilim ve teknoloji temasıyla ilgili öyküleyici bir metin okuyunuz. (2. Sınıf)

Arda, küçüklüğünden beri bilim adamı olmak istemişti. Okul hayatında bu konuyu her zaman dile getirirdi. Rehberlik servisinin onunla özle olarak ilgilenirdi. Çünkü Arda bilim ve teknoloji alanında yeteneği olan bir öğrenciydi. Hatta Teknofest gibi büyük çaplı bir fuara katıldı. O, geliştirdiği proje ile adından söz ettirmeyi başarmıştı.

Bir gün okuluna çekim için bir ekip geldi. Bu ekip bütün öğrencilere düşlerinizi bir kağıda çizmenizi istiyoruz dedi. Amaçları çizilen resimlerden yola çıkarak o okula özle bir teknoloji sınıfı oluşturmaktı. Herkes bu ekibin konuşmasını dikkatle dinledi. Bütün öğrencilere bir ders saati süre verildi. Bu süre içinde her öğrenci bilimle ilgili hayalini kağıda çizdi. Çekim yapacak olan ekibin lideri Ayşe Hanım ile Uğur Bey kağıtları topladı. Onları güzelce incelediler. Daha sonra öğrenciler evine gitti. Resimleri inceleyen ekip hızla işe koyuldu.

Üç gün gibi kısa bir sürede bu sayfalardaki resimlerden hareketle bilim ve teknoloji sınıfı oluşturdu. Bu proje özel bir çalışma olduğu için her şey en ince ayrıntısına kadar ayarlanmıştı. Çalışacak kişilerden malzemelere kadar aklınıza gelebilecek her şey temin edildi. Üç günün sonunda ortaya harika bir sınıf çıktı. Artık öğrencileri ve velilerini çağırma vakti gelmişti. Sınıfın içini herkes çok merak ediyordu.

Açılış saati geldi. Arda da herkes gibi çok heyecanlıydı.Onun resmi astronot kıyafetli bir adamın bilimsel çalışmalarını anlatıyordu. Ekip bir, iki üç diye saymaya başladı ve sınıfın kapısını açtılar. İçeri giren öğrenciler adeta büyülenmişti. Hayalleri, artık gerçekleşmişti. Çizdikleri resimlerin bu kadar güzel bir şekilde gerçeğe dönüşmesi karşısında gözlerine inanamadılar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski