Biz Kollarımızı Açabildiğimiz Kadar İnsanız Kompozisyon

Aşağıdaki yazı biz kollarımızı açabildiğimiz kadar insanız sözü hakkında yazılmış güzel bir kompozisyon örneğidir.

İnsan olarak gönlümüzün zengin olması gerekir. Yani kimseyi dışlamadan, herkese aynı şekilde, sevgi dolu yaklaşmaktır önemli olan. Birilerine çok iyi davranıp diğerlerini görmezden gelmek yanlış olacaktır. Dolayısıyla herkesi kuşatan bir gönül penceresine sahip olmalıyız.

Ayrımcılık etmek insan yakışmaz. Bu yüzden herkesi bir görmeliyiz. Bu anlayışı da davranışlarımıza yansıtabilmeliyiz. Sevmediğimiz kişiler olabilir. Fakat bu onların değersiz olduğunu göstermez. Mesela güneş herkese aynı sıcaklığı verir. Bulutlar her yere yağmurunu bırakır. Onlara bakınca ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Çünkü onlar kimseyi ayırt etmiyor ve herkese kollarını açıyor. Bizler de insanlarla olan ilişkilerimizde aynı tavrı göstermeliyiz.

Çalıştığınız bir ortamda yönetici herkese iyi davranıp sizi ayırt etse bu, hoşunuza gitmez değil mi? Kimsenin kimseden bir üstünlüğü veya eksikliği olmadığına göre herkese aynı pencereden bakabilmek insan olmanın ölçüsüdür.

Sonuç olarak biz, kollarımızı açabildiğimiz, herkes insan gözüyle bakabildiğimiz kadar insanız demektir. Bu anlayışı huy edinmek insan ilişkilerimizde çok ciddi katkılar sağlar. Herkesle daha iyi geçiniriz. Toplumda belli bir itibarımız olur. Arkamızdan bizi güzel sözlerle yad ederler.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski