Merdiven Basamak Basamak Çıkılır ile İlgili Kompozisyon

İlginizi çekecek merdiven basamak basamak çıkılır atasözü anlamı ile ilgili kompozisyon örneğidir.

İnsanlar ister ki bir makama veya mevkiye hemen çıkayım. Hızlı yükseleyim diye düşünür. Fakat gerçekte öyle bir dünya yoktur. Nasıl ki bir merdivenden basamaklar aracılıyla en yüksek zirveye çıkıyorsak, ulaşmak istediğimiz makam gelmek için de aşamalı bir durum söz konusudur.

Örneğin bir doktor göreve başlar başlamaz büyük ve gelişmiş bir kentin ünlü bir hastanesinde başhekim olamaz değil mi. Oraya gelmek için ülkenin en ücra yerlerinde bulunan sağlık ocaklarında, ilçe hastanelerinde çalışması gerekir. Yani meslekteki ilerleme tecrübe ve aşamaya bağlıdır. Bir an önce en yüksek konuma geleyim diye düşünürsek çuvallarız. Çünkü böyle bir şeyin imkanı bile yoktur. O yüzden her şeyi zamana ve akışına bırakmak lazımdır. Alanında uzman biri olup, bir mesleğin doruğuna ulaşmak yılların geçmesine, deneyim kazanmaya bağlıdır. Bu basamaklar halinde çıkılan bir merdiven gibi yavaş yavaş gerçekleşen bir süreçtir.

Kısaca özetlemek gerekirse makam, mevki, şöhret bir çığırda kazanılmıyor. Bu konuma erişmek için birçok sene geçmesi gerekiyor. Her yıl mesleğimiz hakkında yeni tecrübeler kazandıkça yavaş yavaş bu basamakları tırmanacağız. Artık zirveye ulaştığımızda ise mesleğimizin zirvesinde, yani en verimli, parlak çağındayız demektir. Bunun için sabırla çalışmaya devam etmeliyiz. Dolayısıyla acele ederek, oldu bittiye getirerek bir makam sahibi olunmaz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski