Yaz tatilinde neler yapmayı planlıyorsunuz? Özenli ve okunaklı bir şekilde yazınız.

3. Sınıf Türkçe için "Yaz tatilinde neler yapmayı planlıyorsunuz? Özenli ve okunaklı bir şekilde yazınız."

Yaz tatilinde doya doya eğlenmeyi düşünüyorum. Ailemle beraber geziye gideceğiz. Gideceğimiz yeri Uzungöl olarak belirledik. Orası havası mis gibi, yeşillikler içinde tam tatil cennetiymiş. Yaz tatili hepimize iyi bir dinlenme olanağı sunuyor. Ben de bu dönemi keyfime göre geçirmek istiyorum. Daha önce yapmak isteyip de yapamadığım bütün isteklerimi yerine getireceğim.

Mesela havalar sıcak oluyor ya, tam da dondurma alınacak zamanlardır. Bu yüzden birçok kez dondurma yiyeceğim. Arkadaşlarımla ip atlayıp, yakan top oynayacağız. Yani gönlümüze göre eğleneceğiz. Eksik olduğum konuları telafi edeceğim. Yeni nesil sorular ve sözel mantık testlerinden çözeceğim. Şimdiden bu sorulara alışmak bence çok iyi olur. Dedemlerin yanına gideceğim. Onlarla kır gezisi yapacağım. Dedemin koyunları yavrulamış. Kuzuları seveceğim. Tabi tatilin vazgeçilmezi olan pikniğe de arada bir gitmeyi istiyorum.

Mangal yapmayı çok özledik. Dört duvar arasında çok bunaldık. Yaz tatilinde çokça açık havaya çıkmak istiyorum. Babamın bir aylık izni var. Bu süreci çok sevdiğim canım ailemle gezerek, piknik yaparak, yaz akşamları caddede yürüyerek, sinemaya giderek kısacası aklınıza gelen bütün güzel şeylerle geçirmek istiyoruz. Akşamları çayın yanında balkonda çekirdek çıtlamayı da es geçmeyeceğiz. Seneye daha dinç ve hayat dolu olarak ulaşmak için bu yaz tatilinde beni mutlu eden her şeyi yapacağım.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski