İnsanın En Büyük Dostu Zorluklardır Çünkü İnsanı Karşılaştığı Zorluklar Güçlendirir Kompozisyon

Bu bölümde örnek olarak ele aldığımız yazıyı inceleyerek insanın en büyük dostu zorluklardır çünkü insanı onlar güçlendirir ile ilgili kompozisyon yazabilecek seviyeye ulaşacaksınız.

Hepimizin hayatında baş etmek zorunda kaldığımız çeşitli zorluklar yaşadığımız önemli bir gerçektir. Bizim için bu zorluklar acı verici, can yakıcı ve insanları zor durum düşüren bir etkiye sahip olarak görünse de işin arka planında zorlukların en büyük dostumuz olduğunu söyleyebiliriz. Baktığımızda zorluk çektikçe sıkıntılara karşı daha dayanıklı bir hale geliyoruz.

Birçok problemle baş edebilecek kadar güçlü bir insan oluyoruz. Eğer zorluk yaşamasaydık dayanıksız, kırılgan, problem çözemeyen bir insan olarak kalırdık. Demek ki zorlukların bize kazandırdığı ve hayatımızda işimize yarayacak pek çok özellik var. İşte bunları sağlayan zorlukları dosta benzetebiliriz. Dost da bizi güçlendiren, yalnız olmadığımız hissettiren, varlığımıza güç katan bir şey olduğuna göre zorlukların da sağladığı katkıları göz önünde bulundurduğumuz en büyük dostumuzun esasında zorluklar olduğu ortaya çıkıyor. Mesela işlerin yolunda gitmemesi, maddi zorluklar çekmek, evimizde huzursuzluk yaşamak, psikolojik sıkıntılar, sosyal ortamlarda dışlanmaya maruz kalmak gibi örnekler insanın karşılaşabileceği zorluklardan bazılarıdır.

Bunları yaşayan biri ilk başlarda çok sıkıntı çekse de sonradan kendi ayakları üzerinde daha sağlam bir şekilde durmayı öğrenir. Çünkü yaşadığımız her zorluktan bir şeyler öğreniriz. Bular sayesinde ileride daha güçlü bir insan oluruz. Sıkıntılara karşı göstereceğimiz direnç artar. Sonuç olarak zorluk olarak yaşadığımız deneyimler bizi güçlü kılmaktadır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski