Serçeden Korkan Darı Ekemez Kompozisyon

Serçeden korkan darı ekemez atasözünü açıklayan bir kompozisyon yazısıdır. Konu ile ilgili düşünceler kısaca açıklanmıştır.

Her işin çeşitli riskleri vardır. Bir iş yapacak olduğumuzda bazı riskleri göze almamız lazımdır. Tehlikesi var diye o işten vazgeçersek elimize hiçbir şey geçmez. O yüzden bu hayatta bir yerlere gelmek veya üretken olmak için risk almak çok önemlidir.

Mesela bir çiftçi serçeler yer diye korkup da darı ekmezse hasat zamanı gelince hiçbir ürüne sahip olamaz. Gerçek hayatımızda da buna benzer her konuda bazı tehditler olacaktır. Önemli olan her şeye rağmen işimizde kararlı bir duruş ortaya koymaktır. Yani korkuyu bir kenara bırakıp başarılı sonuç almak için işimizden vazgeçmemeliyiz.

Eğer başına bir şey gelir, şöyle bir olumsuzluk var diye cesaretimiz kırılırsa üretim de olmaz, kazanç da. Ondan sonra ise avucumuzu yalarız. Demek ki bir şey elde etmenin yolu bütün risklere rağmen o işi yapabilmektir.

Sonuç olarak serçe işimizle ilgili risk demektir. Darı da üretmek veya kazanmak istediğimiz, hedeflediğimiz başarıdır. Onu hak etmek ise bize bağlıdır. Yani vazgeçmeyip, cesaretle işimizi sürdürmeli, riskler olmasına karşın kararlılığımızı göstermeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski