Teşekkür Etmek ile İlgili Kompozisyon

İnsan ilişkilerinde çok önemli bir yeri olan teşekkür etmek ile ilgili kompozisyon örneğini aşağıdan okuyabilirsiniz.

Teşekkür etmek bir gönül borcu ifadesidir. Birine yaptığı güzel bir şeyden dolayı, veya iyi davranmasının karşılığında teşekkür ederi. Bu ifade aslında insanlar arasında sıklıkla kullanılan bir nezaket göstergesidir. Teşekkür etmeyi bilmeyenler ise büyük bir kabalık yapmış olurlar. Günlük hayatta teşekkür gerektiren birçok durum vardır. Örneğin pazardan meyve sebze aldık diyelim. Onları taşımakta zorlanıyoruz.

Birisi yanımıza gelip taşımakta size yardım edebilir miyim, der. Biz de taşımasını kabul ederiz. Eve vardıktan sonra ona çok teşekkür ettiğimizi söyleriz. Ya da anlamadığımız bir ödev olsa, bir arkadaşımız onu yapmakta bize destek olabilir. Bunun karşılığında ona teşekkür ederiz. Görüldüğü gibi teşekkür minnet ifadesidir. Mesela bir şeye ihtiyacımız var. Onu karşılayan birine teşekkür etmek gerekir. Yahut da bir kafeye gittik. Orada bize sunum yapan çalışanlara teşekkür edilir.

Performansımızdan dolayı bize övgü dolu sözler söyleyen birine yine teşekkür edilir. Aslında teşekkür etmek günlük hayatta her konuda karşılaşılan bir şeydir. Bu ifade karşımızdaki kişiye bana bir güzellik yaptın, yardımcı oldun, bundan dolayı mutlu oldum. Sana da teşekkür ederim, iyi ki varsın anlamında kullanılır.

Sonuç olarak başkası tarafından bizlere yapılan bir iyiliğe karşı duyulan bir gönül borcudur teşekkür etmek. Bizler bu iyilik ve güzel davranış karşısında onlara karşı hoşnut olduğumuzu özellikle teşekkür ederim diyerek belirtiriz. Böylece o kişilerin hakkını teslim etmiş oluruz. Teşekkür etmek olmasaydı insanlar birbirine bu kadar iyi niyetli olmazdı. Kimse kimseye yardım etme anlamında pek de istekli olmazdı. Dolayısıyla teşekkür sayesinde toplumda daha güzel ilişkiler kurulmaktadır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski