Temizlik ile İlgili Kompozisyon

Hepimiz için çok önemli olan temizlik ile ilgili kompozisyon yazısına örnek olarak bakabilirsiniz.

Temizlik gerek beden temizliği gerekse gönlümüzün temiz olması şeklinde her yönden çok önem verilesi bir konudur. Bununla birlikte imanımız da temizliği öğütler. Dolayısıyla birçok yönden temizliğin ne kadar faydalı bir şey olduğunu söylemek mümkündür.

Bir insanın hijyen ve temizliğe önem vermesi onun kişisel bakımını iyi yaptığını gösterir. Zaten önemli olan da budur. Bir yere gittiğinizde orayı pırıl pırıl görünce gözünüz gönlünüz açılır değil mi? Oysa kirden pasaktan geçilmeyen bir yer de içimizi karartır. Ne şekilde olursa olsun önceliğimiz temizlik üzerine olmalıdır.

Ev temizliğinden tutun da kalbimizin temiz olmasına kadar hayatı güzel kılan temizliktir. Mesela sabah kalktığınızda ızda el yüz yıkamalıyız. İş bitiminde hemen sabunlu suyla ellerimizi temizlemeliyiz. Manebi yönden temizlik için de kimse hakkında kötü düşünmemeliyiz. Dinimize göre de temizlik imandan gelir. Dolayısıyla temizliğin bize sağlayacağı pek çok avantaj vardır.

Kısacası en başta sağlık için vücudumuxın yemiz olmadı gerekir. Yaşadığımız evin, bulunduğumuz mekanın temiz olması da ayrı bir önem taşır. Temiz olmayan bir mekanda oturıp da çay içmek, bir şeyler yemek istemezsiniz. Yahut da çerden çöpten geçilmeyen bir ortamda çalışmaya gönlümüz razı gelmez. Mis gibi yaşamak varken en iyisi temizliğe ömür boyu özen göstermektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski