Özenle yazdığımız ırmaktan geçerken at değiştirilmez atasözü ile ilgili kompozisyon yazısını inceleyebilirsiniz.
Başlanacak bir işin planlaması çok iyi yapılmalı ve sürdürülebilir olmalıdır. İşin tam orta yerinde yeni bir yöntem uygulamaya kalkmak işin gidişatını kötü yönde etkiler. O yüzden zamansız, plansız bir değişiklik ters tepecektir.
Örneğin önemli bir işiniz için oturup bir plan yaptınız. Bir süredir o plana uygun hareket ediyorsunuz. Daha sonra aklınıza bir fikir geldi ve bu planda değişikliğe gittiniz diyelim. Bu, düzeninizi bozmak demektir. Her şey oturmuş bir düzende ilerlerken böyle vakitsiz bir değişiklik, bir çuval incirin berbat olmasına yol açacaktır.
Aslında değişiklik yaparken daha iyi bir sonuç almayı istersiniz ama işin ortasında buna hiç gerek yoktur. Bu şekilde davranırsanız beklediğiniz başarıyı yakalayamazsınız. Hatta her şey daha karışık bir hal alır. Dolayısıyla belli bir noktaya kadar getirdiğiniz işi aynı şekilde devam ettirmek her zaman için daha doğru olacaktır. Hiç gerek yokken farklılık olsun diye yapacağınız girişim attan inip eşeğe binmekle aynı kefeye konulur.
Kısacası uygunsuz bir zamanda metod değiştirmek pişmanlıkla sonuçlanır. Üzüldüğünüz yanınıza kar kalır. Bütün çabalarınız boşa gider. Zaten her iş bir sürece yayılır. Bu süreçte işler yolunda gidip de belli bir aşamaya gelmişken değişiklik yapmak da hiçbir akla sığmaz. Biraz kafayı kullanmak istiyorsak başladığımız biçimde işi sürdürmek daha karlıdır.
asdsadsadada
YanıtlaSil61 LJ 25
YanıtlaSil