Farklı Kültürlere Niçin Saygılı Olmamız Gerektiğini Anlatan Kompozisyon

Aşağıya farklı kültürlere niçin saygılı olmamız gerektiğini anlatan, örneklerden de oluşan bir kompozisyon yazınız.

Ülkemize başka ülkelerden göç edip gelen insanlar olmaktadır. Bunların her biri farklı kültürlere aittir. Dilleri, dini inanışları, kültürleri bizden farklıdır. Onlara karşı her zaman saygı göstermeliyiz.

Kimseye ırkçılık etmemeliyiz. Onlar da insandır. Duyguları vardır. Bu nedenle kültürü farklı diye hiç kimseyi bizden daha aşağıda görmemeliyiz. İnsanlar arasıbda zaten saygı olmalıdır. Huzurlu bir biçimde yaşamak için saygıyı eksik etmemeliyiz.

Toplum olarak bir arada, barış içinde hayatımızı sürdürmek için bizim gibi olmayan herkese saygı göstermek, onların kendi kültürüne uygun yaşamasına yardımcı olmaya bağlıdır. Dolayısıyka birlik ve beraberlik içinde olabilmenin tek şartı farklı kültürden olan insanlara saygı duymaktır.

Kısaca söylemek gerekirse toplumları ayakta tutan, huzurun devamını sağlayan herkesin birbirine saygı gösterdiği bir ortamdır. Çünkü bir yerde farklılıklara karşı saygı varsa orada tam anlamıyla huzur vardır diyebiliriz. Sırf bizden farklı diye başkalarını aşağılamak kesinlikle doğru değildir. Böyle yapılan bir toplulukta çatışmalar da beraberinde gelir. Bu da o milletin huzurunu kaçırır. Dolayısıyla kültürü, dili, dini, ırkı ne olursa olsun herkesi sevgi ve saygıyla kabul etmeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski