Kabahat Samur Kürk Olsa Kimse Sırtına Almaz Kompozisyon

Aradığınız özellikte kabahat samur kürk olsa kimse sırtına almaz atasözü anlamı ile ilgili kompozisyon örneğini aşağıdan okuyabilirsiniz.

Suç istenmeyen bir şeydir ve kişiyi toplumdan dışlayan, onu küçük düşüren bir eylemdir. Bu yüzden kimse ben bu suçu işledim diye üzerine alınmak istemez. Yapmış bile olsa kişi ben bunu yaptım, suçumu üstleniyorum demez.

Elbette kabahatsiz insan yoktur. Herkes bilerek veya bilmeyerek bir kusur işleyebiliyor. Fakat suç olan unsur kınanan hatta derecesibe göre cezalandırılan bir şeydir. Bir de insanlar bunu öğrenince durum daha kötü bir hal alır. Hal böyle olunca hiç kinse ilediği suçun ya da günahın bilinmesini istemez.

Samur kürk ince tüylü ve yumuşacıktır. Eğer suç böyle göze hoş gelen bir şey bile olsaydı yine de onu hiçbir insan sırtına almak istemezdi. Suçun kabul ebilir bir tarafı olmamakla birlikte insanların gözden düşüren nir yönü vardır.

Sonuç olarak suç istenmeyen kmtğ olan davranışlardır. Bu anlamda hiçbir suç cezasız kalmıyor. İnsanlar da yaptıkları kusurun kimse tarafından öğrenilmesini uygun bulmaz. Şayet öğrenilirse başkalarınca kınanma durumu vardır. Böyle küçük bir duruma düşmek de doğal olarak istenmeyecektir

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski