Saçını Süpürge Etmek ile İlgili Kompozisyon

Bu sayfadan saçını süpürge etmek deyiminin anlamı ile ilgili kompozisyon örneğine göz atabilirsiniz.

Hanımlarımızın evi, çocukları ve ailesi için gösterdiği özveriyi hepimiz biliriz. Onlar her şeye rağmen bıkmadan, usanmadan fedakarca çalışır. An gelir yoklukla onlar mücadele eder. Yine de sofraya sıcak yemeğimizi koyarlar. Evi çekip çeviren yine onlardır.

İşte kadınların evin işleri için bu kadar çaba göstermesi, kendini yavrularına adaması saçını süpürge etmektir. Normal hayatın yorucu olmasının üstüne bir de çocukları, yuvası için çırpınan hanımların fedakarlığı takdire şayandır. Bu kadar cefaya katlanan kadınlarımız el üstünde tutulmaya layıktır.

Onlar kendi rahatlarını bir kenara bırakıp yana yakıla evi için çalışır durur. Bunu yaparken oflayıp puflamaz. Tek dertleri yavrularım rahat etsin, onlara güzel bir gelecek hazırlayım şeklindedir. Özveri deyince bu nedenle aklımıza kadınlarımız, analarımız gelir. Onların üzerimizde çok fazla emeği olduğunu hüçbir zaman unutmamalıyız.

Sonuç olarak analar bu dünyanın ne fedakar insanlarıdır. Bir evin dönmesi, bacasının tütmesi onlara bağlıdır. Bu konuda bazen aç, uykusuz kalırlar. Bazen her şeyi göze alırlar. Dinlenmek nedir bilmezler. Kısacası kadınların ev ahalisinin rahat etmesi için özveriyle çalışıp hizmet etmesi saçını süpürge etmek deyimi ile ifade edilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski