Kötü Haberler Kırlangıç Kanatlıdırlar İyi Haberler Koltuk Değnekli Kompozisyon

Kötü haberler kırlangıç kanatlıdırlar iyi haberler koltuk değnekli ne demek? Konu ile ilgili kısa bir kompozisyon yazınız.

Kırlangıç kanatları hızı ifade eder. Çünkü kırlangıçlar kuştur ve kanatlarıyla bir yere çabucak ulaşırlar. Koltuk değnek ise yavaşlığı belirtir. Yani koltuk değnekle yürüyen insanlara baktığımızda gidecekleri yere çok yavaş gittiklerini görürüz. Koltuk değnek kullananlar yavaşlığıyla bilinir.

Genel olarak burada bir haberin gideceği yere ulaşma hızı ele alınmaktadır. Bir haber hemen duyuluyorsa, zaman geçmeden yayılıyorsa onun hakkında kötü haber diyebiliriz. Yavaş yayılan haberler de çoğunlukla iyi haberler olmaktadır. Mesela gerçek hayatta kaza, ölüm, afet gibi kötü haberlerin hiç vakit geçmeden anında her yerde duyulması, yayılması kötü haberlerin kırlangıç kanatlı olduğuna, başka bir ifadeyle tez yayıldığına en güzel örnektir.

İnsanlar olarak hayatta iyi haberler ve kötü haberlerle karşılaşmaktayız. Bunlara baktığımız zaman kötü haberler ilgili yere çok hızlı ulaşıyor. Yani anında gideceği yere ulaşıyor. Bu da gösteriyor ki kötü haberler adeta kırlangıç kanatlıdır. Oysa iyi ve sevindirici haberler aynı hızla öğrenilmiyor. Hatta aradan belli bir zaman geçiyor. İyi haberlerin de çok yavaş bir şekilde ilgili yere ulaştığını gözlemliyoruz.

Sonuç olarak kırlangıç kanatlı diye nitelenen kötü haberlerin ulaşması çok çabuk gerçekleşiyor. Kötü haber tez zamanda öğrenilince kırlangıç kanatlı denmiş. İyi olan, yüzümüzü güldürecek sevindirici gelişmeler de çok yavaş yayılınca koltuk değnekliye benzetilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski