Bir gün süresince aile bireylerinizi çevrenizdeki kişileri gözlemleyiniz.

Bu sayfada 'Bir gün süresince aile bireylerinizi çevrenizdeki kişileri gözlemleyiniz. Bu kişilerin hangi olaylar karşısında hangi duyguları hissettiklerini belirleyip defterinize not alınız.' konusu anlatılmıştır.

Evdeki kimseye belli etmeden bir gün süresince herkesi gözlemledim. Öncelikle annemden başlamak istiyorum. Evin hanımı o olduğu için sabah bir telaşla kahvaltı hazırladı. Bizi de okula yetiştirmek maksadıyla kaldırdı. Hep birlikte kahvaltımızı yaptık. Mesela annem geç kalma olayına çok dikkat ediyor. Bu yüzden biraz aceleci davranıyor. Okuldan geldiğimde de oldukça sakindi. Ev işlerini bitirmişti. Akşam yemeğinden sonra biz odamıza çekildik. Annem de televizyon izledi.

Babam gün boyu evde yoktu. Çünkü o çalışıyor. Onu akşam gözlemledim biraz. Yemekte iş yoğunluğundan bahsetti. Çalışmayı seviyor ancak iş çok olduğunda biraz şikayetçi oluyor. Bunu da normal karşılıyorum. Evde olunca babam genellikle dinleniyor. Yorucu geçen günün sonunda kanepeye oturup çayını alıyor. O günün haberlerini izliyor. Annemle sohbet ediyor. Bize okuyun idye tavsiyede bulunuyor.

Ablam da ev işlerine yardım etti. Biraz kitap okuduktan sonra dışarı çıktı. Onun alması gereken kaynak kitaplar vardı. Kitapçıya gitti. Ev elgince bir yorgunluk kahvesi yaptı. O sırada birlikte kahve içtik. Havadan sudan konuştuk. Ağabeyimiz de gözlemledim. O daha çok bilgisayar başında vakit geçiriyor. Bazen oyun oynuyor. Sıkılınca bizimle şakalaşıyor. Boş zamanlarında müzik dinliyor. Ekmek falan alınacaksa o gidiyor. Bunun dışında maç izlemekten hoşlanıyor. Hatta dün akçam milli maçı heyecanla izlemişti. Bizim aile bireylerinin bir günlük görünümü bu şekildeydi.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski