Cömertlik konulu bir hikaye yazınız.

Okuduğunuz hikayeden hareketle defterinize cömertlik konulu bir hikaye yazınız.

Hasan'ın cimrilik gibi bir huyu vardı. Sınıf hocası bu konu hakkında velisiyle görüşmüştü. Sahip olduğu şeyleri kimseye vermek istemezdi. O, elindekini başkasına verince biteceğinden korkuyordu. Oysa öğretmeni ona bu düşüncesinin çok yanlış olduğunu anlatmıştı. Bir hafta sonu ailesiyle beraber bağ evine gittiler. Orada üzüm bağları vardı. Babası eskiden oraya üzüm dikmişti.

Aradan yıllar geçtiği için şimdiki dönemde her yer üzüm asmalarıyla kaplanmıştı. Babası ise Hasan'a göre çok cömert bir insandı. Bağ evinin etrafındaki komşularına her yıl kilolarca üzüm dağıtırdı. Hasan bu cömertlikten pek nasiplenmemişti. Hatta babasına niye üzümlerimizi hiçbir ücret bile almadan dağıtıyorsun diye sitem ediyordu. Bu sefer yine bağ evinde iken yemekte konu açıldı. Babası ertesi gün komşularını çağıracak, onlara üzüm hediye edecekti. Hasan'ın gönlü pek razı olmasa da ses etmedi. Yarın olunca sabah erkenden kalktılar.

Kahvaltıdan sonra babası diğer evleri dolaştı. Onları ziyaret ederek bahçelerine davet etti. Birkaç saat sonra komşuları sırayla geldi. Hepsi de salkım salkım üzümlerden topladı. Hasan'ın babasına çok teşekkür ettiler. Hasan'ın zihninde bu sırada bir şimşek çaktı. O zaman anladı ki vermek çoğalmaktı. Çünkü her geçen yıl hasat ettikleri üzümlerde bir bereket, artış oluyordu. Bunu ancak şimdi kavrayabildi. Belki de babasının cömertliği sayesinde üzümler bereketlenmişti. Şimdi öyle düşünmeye başladı.

Kendi cimriliğinin yanlış olduğu sonucuna vardı. Cimrilik ederek büyük hatta ettiğini anladı. Üzüm toplayan komşularının yüzündeki mutluluğu görünce babasının aslında ne kadar iyi bir iş yaptığını fark ederek kendinden utandı. Artık bu yanlışından dönüp cömert bir insan olarak hatasını telafi etmeye karar verdi.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski