Eğer Aradığın Şey Baktığın Yerde Olsaydı Şimdiye Kadar Bulmuş Olurdun Kompozisyon

Eğer aradığın şey baktığın yerde olsaydı şimdiye kadar bulmuş olurdun sözü ile ilgili kompozisyon konusundan söz edeceğiz.

Aranan şey ortalıkta gözükmez. Onu bulmak için karalı olmak gerekir. Zaten baktığımız yerde olsa, aramaya bile gerek kalmaz değil mi? Demek ki ona ulaşmak için çaba gerekiyor, pes etmemek gerekiyor. Arayan Mevlasını da bulur belasını da derler. İstediğimiz şeyi bulmak için ise yorucu da olsa vazgeçmeden onu aramaya devam etmeliyiz. Ancak o zaman ona erişmenin imkanı doğar.

Neyi aradığımızı iyi bilmeliyiz. Biz ona gerçekten ulaşmak istiyor muyuz diye düşünmeliyiz. İnsan aramaktan vazgeçmedikçe onu bulmaya muktedirdir. Bu yüzden belki onu bulmak günler hatta haftalarca sürebilir. Elbette arma işi çok zor olabilir. Baktığımız yerde hiçbir şey durmaz. Mesela bir şey kaybettiğimizde onu bulmak için epey uğraş vermekteyiz. Ortalıkta olsa bu karda uğraşmayız değil mi?

Sonuç olarak kayıp olan bir nesne veya eşya hiçbir şekilde gözle görülebilir bir yerde değildir. O sırra kadem basmış gibidir. Ne yana bakarsanız bakın görünen bir yerde olmaz. Zaten baktığımız yerde olsa onu arama gibi bir çabamız da olmayacaktır. Dolayısıyla bir şey kaybolmuş ve bulunması gerekiyorsa yılmadan, usanmadan onu aramalıyız. Biraz arayıp bulamadığımız zaman da moralimizi bozmamalıyız. Aramayı sürdürdükçe bir şekilde karşımıza çıkacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski